Bezorging binnen 2-3 werkdagen
Gratis bezorging boven €100,00
Wijnadvies via info@wijnuitpiemonte.nl

De 2016 oogst proeven op Vinitaly

Van 9-12 april 2017 was het weer tijd voor de grootste wijnbeurs van Italië, Vinitaly te Verona. Met een uitnodiging op zak van een van de wijnhuizen waarvan wij de wijnen in Nederland importeren, maakten wij ons op voor een middag wijnproeven. En wat voor een proeverij!

Begin maart ontvingen we een e-mailtje van Maurizio, de wijnmaker van Cascina Sòt, een van de wijnhuizen waarvan wij de wijnen in Nederland importeren: "Of wij de 2016 oogst willen komen proeven tijdens Vinitaly?"

Nu stond een reis naar Piemonte wel gepland voor april om weer een aantal wijnhuizen te bezoeken, maar een bezoek aan Verona stond niet in de planning. Agenda's werden daarom naast elkaar gelegd, hotels werden bekeken en uiteindelijk meldden wij ons op woensdag 12 april in Verona voor een bezoek aan Vinitaly, de grootste wijnbeurs van Italië.

Dat deze beurs in Verona de grootste wijnbeurs van Italië is werd al snel duidelijk. Verspreid over een gigantisch terrein stonden enorme tijdelijke hallen opgesteld waarin, per regio, wijnboeren hun wijnen presenteerden (meer dan 4.000 wijnhuizen waren vertegenwoordigd tijdens deze 51e editie!). Het duurde even voordat we de weg vonden op het enorme terrein.

Eenmaal binnen vonden we Maurizio snel. Enthousiast werden we begroet en naar een klein tafeltje gedirigeerd en al snel werden de proefflessen op tafel gezet. De nieuwe oogst moest geproefd worden!

Vol passie vertelde hij over hun Langhe chardonnay en de heerlijk sappige rosato. Bij het proeven van de rode wijnen hadden we moeite het rappe Italiaans van Maurizio te volgen maar we begrepen wel dat hij erg gelukkig was met de wijnen die hij in ons glas schonk! En dat zijn wij ook, heerlijke wijnen hebben ze ook dit jaar weer gemaakt.

Nadat we hadden bijgepraat en alle wijnen hadden geproefd, bleken er een kleine 2 uur verstreken! We namen afscheid en maakten een rondje door de hal om een aantal wijnen van andere wijnhuizen te proeven. Ook hier zaten weer een paar fantastische wijnen tussen en contactgegevens werden uitgewisseld. Wellicht dat we enkele van deze wijnen ook snel aan u kunnen aanbieden!

We waren nog geen 2 dagen thuis of we werden gebeld door de transporteur met de mededeling dat hij de pallets met door ons bestelde wijn wilde komen afleveren. Dit betekent goed nieuws voor u: de 2016 oogst van Cascina Sót is nu bij ons te koop!

Reacties

  1. Wim Wim

    Klinkt als een mooi avontuur. Misschien kunnen jullie andere wijnliefhebbers en mij wegwijs maken in de wirwar van Italiaanse wijnen

  2. Yvonne Yvonne

    Wat een super ervaring dat jullie de wijnbeurs Vinitaly in Verona hebben bezocht! Jullie zijn in het paradijs geweest denk ik.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »

Gratis bezorgd

Voor bestellingen boven €100

Advies nodig?

Contact ons via info@wijnuitpiemonte.nl

Wijnen van ambachtelijke wijnhuizen

Sot en Manera winnaars Wijnconcours 2017!

Maar liefst 3 van onze wijnen zijn in de prijzen gevallen in het Perswijn wijnconcours 2017! Herken ze aan het Perswijnlogo!