Over

Wijn uit Piemonte is ontstaan uit onze passie voor de wijnen uit deze prachtige Noord-Italiaanse regio. Al vele jaren brengen wij onze vakantie door in de regio Piemonte (aan de voet van de bergen). Tijdens deze vakanties hebben wij vele wijnhuizen leren kennen waar families vaak al sinds vele generaties prachtige wijnen maken. Geleidelijk ontstond het idee om deze verborgen pareltjes niet alleen voor ons zelf te houden maar meer mensen in contact te brengen met de fantastische wijnen van deze kleine wijnhuizen.

Piemonte is, samen met het zuidelijker gelegen Toscane, een van de beste en meest bekende wijnstreken van Italië. Het is gelegen in het noordwesten van Italië en wordt aan twee kanten omringd door bergen. In het noorden en westen beschermen de Alpen de streek tegen regen en kou maar vanuit het zuiden zijn de warme invloeden van de Middellandse zee merkbaar.

Piëmonte is vooral bekend om zijn rode wijnen van de nebbiolo druif. De bekendste daarvan zijn de Barolo en Barbaresco. Al sinds 1860 heeft de Barolo al een veelzeggende bijnaam: wijn der koningen en koning van de wijnen. Naast de Barolo en Barbaresco zijn de laatste jaren wijnen van de barbera en dolcetto druif ook weer in opkomst.